Assign a 'primary' menu

De ce să introducem în şcoli educaţia bazată pe iubire?

Pedepsele şi ameninţările cu nota 4 sau cu bulina neagră par să nu mai funcţioneze. Este foarte clar pentru fiecare profesor sau educator că ne aflăm într-o plină criză a educaţiei, însă cei mai mulţi dintre aceştia nu ştiu ce metode să aplice pentru a obţine rezultatele dorite cu clasa.

Ei bine, pentru a face faţă cu brio schimbărilor ce apar in viețile copiilor mult mai conştienţi astăzi decât erau odată, educatorii trebuie să îşi schimbe atitudinea faţă de educaţie. Este nevoie ca aceştia să îşi „modernizeze” stilurile de educaţie pentru a dezvolta copii cooperanţi.

În trecut metoda prin care erau „educaţi” copiii avea la baza frică şi culpabilitatea. Cei mici erau dominaţi şi supuşi adultului care deţinea controlul. Această metodă veche de educaţie forma copii ascultători.

Astăzi, acest model nu mai funcţionează.

Educaţia bazată pe iubire îşi propune să dezvolte copii cu o voinţă puternică, dar care să coopereze. Lideri care să îşi gestioneze cu succes sentimentele, care să fie stăpâni pe sine, care cunoască compasiunea, iubirea şi care să ia decizii uşor, cu inimă deschisă.

Copiii răspund pozitiv atunci când îi tratezi cu respect şi iubire.

Copiii simt atunci când ai încredere în ei şi astfel devin şi ei mai încrezători în sine.

Copiii adoră să se implice în orice activitate atunci când sunt încurajaţi.

Copiii sunt mai receptivi atunci când li se vorbeşte pe un ton frumos.

Este esenţial să introducem educaţia bazată pe iubire în procesul de dezvoltare al copiilor pentru că în zilele noastre copiii sunt altfel, ei nu mai răspund undei educaţii bazate pe sentimentul de teamă.

 

Leave a Comment: