Assign a 'primary' menu

Mişcarea este o acţiunea naturală pentru copii. Aceştia se mişca pentru a avea mobilitate, se mişca pentru a exprima o stare sau un sentiment, se mişca pentru că asta le aduce veselie şi îi face să se simtă liberi şi fericiţi. Atunci când aceste mişcări devin mai structurate şi sunt dirijate într-un anumit sens, constituie nimic altceva decât dânsul. Astfel, dansul reprezintă cel mai natural şi simplist mod de a învăţa şi de a te exprima liber.

Dansul este principalul “aliat” al dezvoltării principalelor calităţi ale unui copil aflat în creştere. Acesta îl ajută pe copil să se maturizeze din punct de vedere fizic, emoţional, social, şi cognitiv. Beneficiul fizic este cunoscut dintotdeauna, însă celelalte 3 au început în urmă cu puţin timp să fie luate cu adevărat în considerare.

Dezvoltarea fizică

Dansul implica mişcări de coordonare, putere şi rezistenţă mai ample decât în oricare altă activitate fizică, implicând toate părţile corpului. Copiii sunt în general activi atunci când sunt mici, însă dansul le oferă atât posibilitatea de a-şi extinde şi diversifica atât mişcările, cât şi aptitudinile.

Dezvoltarea emoţională

Prin dans, copiii au posibilitatea de a-şi exprima emoţiile şi de a deveni conştienţi de ceea ce pot face atât ei, cât şi ceilalţi, cu ajutorul mişcărilor creative. În general, un copil păşeşte într-o sală de dans cu o anumită “istorie” emoţională, pe care va învăţa cum să o exprime prin intermediul mişcărilor.

Dezvoltarea socială

Dansul îi învaţă pe copii să lucreze în grup, să interacţioneze, să socializeze şi să lege prietenii. Aceştia învaţă să comunice între ei, să împărtăşească idei, gânduri şi păreri.

Dezvoltarea cognitivă

Atunci când va întâmpină o anumită dificultate în exprimare, sau pur şi simplu se va confrunta cu o problemă, copilul va căuta să transmită ceea ce simte prin intermediul mişcărilor. Dansul reprezintă legătura dintre problema şi rezolvarea acesteia.

Sursa: http://www.ndeo.org/content.aspx?page_id=22&club_id=893257&module_id=55419

Leave a Comment: