Assign a 'primary' menu

Jocul afirmațiilor pozitive

Modul în care gândeşte fiinţa umană este de cele mai multe ori responsabil de starea de bine fizică şi mentală pe care aceasta o are. Cred că ai păţit si tu, doar să te gândeşti la un lucru groaznic care s-ar putea întâmpla şi mai apoi să simţi sentimente de frică, sau să îți imaginezi ceva ce te-ar face fericit și la scurt timp să îți observi zâmbetul pe buze. Ni se întâmplă tuturor, deci şi copiilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este benefic ca prichindeii să fie obişnuiţi de mici să aibă un mod de gândire pozitiv, optimist care să le sprijine creşterea armonioasă.

Astăzi îţi propunem o listă de afirmaţii pozitive pentru tine şi pentru copilul tău, pe care să le utilizaţi în viaţa de zi cu zi pentru a creşte încrederea în sine a copilului şi pentru ca acesta să deprindă obiceiul de a gândi pozitiv despre sine şi despre lumea înconjurătoare.

 1. Sunt liber să fiu eu însumi
 2. Sunt iubire şi ofer iubire celor din jur
 3. Pacea începe cu mine
 4. Sunt înconjurat de oameni care mă iubesc
 5. Sunt curajos
 6. Sunt în siguranţă să îmi exprim sentimentele
 7. Ofer bunătate oriunde merg
 8. Astăzi este o zi minunată
 9. Sunt recunoscător pentru…
 10. Compasiunea este superputerea mea
 11. Sunt important în această lume
 12. Viaţa este plină de momente magice
 13. Sunt iubit
 14. Sunt în siguranţă
 15. Sunt special, deosebit
 16.  Îi fac pe ceilalţi să se simtă bine în pielea lor
 17. Ofer ajutor
 18. Sunt sincer
 19. Îmi ascult corpul
 20. Văd frumuseţea în orice
 21. Miracole se întâmplă în fiecare moment

Pentru ca aceste afirmaţii să se aşeze cât mai bine şi mai rapid în sistemele copilului tău, îţi propunem un joc: pentru fiecare afirmaţie în parte să găsiţi împreună o mişcare potrivită (poate fi o miscare cu mânuțele, una din picioare, orice va trece prin cap 🙂 ), iar astfel este antrenat şi corpul copilului, dar și creativitatea acestuia.

Acesta este un mod simplu şi foarte benefic pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău şi este totodată o modalitate distractivă prin care puteţi petrece timpul împreună 🙂

Distracţie plăcută!

 

Leave a Comment: