Curs online pentru copii de 6-12 ani

Centura de siguranță pe internet

 • I-ai explicat copilului tău care sunt pericolele pe internet?
 • Cum ar reacţiona el într-o situaţie online ameninţătoare?
 • Ştie copilul tău cum să rămână în siguranţă atunci când este online?

Oferă-i acces la cursul care îl învață cum să stea departe de pericolele din mediul online!

43% dintre copii afirmă că postează online informații personale precum adresa la care locuiesc

Conform unui studiu realizat de Organizatia Salvați Copiii

Deși tehnologia și internetul ne ajută în viața de zi cu zi, acestea vin la pachet cu riscuri și pericole pentru copiii noștri, iar în calitate de părinți este important să ne asigurăm că puiul nostru le cunoaște și știe să se ferească de ele.

Știm, a te gândi că cel mic poate fi în pericol este îngrozitor, însă este important să ne uităm la potențialele pericole din mediul online, pentru a ne asigura că facem tot ce putem ca să ne protejăm copiii.

Pentru unii dintre noi poate fi provocator, pentru că deseori, copiii noştri ştiu mai multe decât noi atunci când vine vorba de aplicaţii, reţele online şi în general internet. Şi este normal, ei s-au născut înconjuraţi de dispozitive, pe când noi, părinţii lor, la vârsta la care ei îşi completează deja un profil online, probabil eram încă în faţa blocului cu cheia atârnată la gât sau în curtea bunicilor şi alergam cât de ţineau picioarele. 

Conform unui studiu realizat de către Polly Klaas Foundation, aflăm că 54% dintre copii au frecvent conversații private online cu străini prin aplicaţiile de mesagerie instantanee.

Mai mult decât atât, 56% dintre copii şi adolescenţi primesc cereri pentru a oferi informații personale pe internet.

Amenințările la care sunt supuşi copiii atunci când sunt pe internet includ încălcări ale confidenţialităţii, intimidare sau ameninţări directe, sexting, hărțuire şi altele.

Pentru a reduce potențialele riscuri și pentru a le explica copiilor pericolele navigării pe Internet am creat un curs special pentru ei. Este un curs animat care le explica riscurile la care sunt supuși atunci când sunt pe internet, dar mai ales cum să îşi ia măsurile de precauţie pentru a evita să cadă pradă unui pericol din online.

Centura de siguranță pe internet pentru copilul tău.

Curs online animat care îl învață pe copilul tău cum să rămână în siguranță pe internet. 

Am structurat informațiile importante cu privire la siguranţa pe internet, le-am explicat pe limba copiilor, am creat povești şi personaje simpatice de la care copiii învaţă uşor şi am creat cursul online pentru copii 

Centura de siguranţă pe internet .

În 9 episoade animate copilul tău învaţă ce să facă şi ce să nu facă pe internet, pentru a rămâne în siguranţă.

Ofertă limitată! Înscrie-te acum și primești 50% reducere!


Iată ce primești când te înscri:

După ce te înscri, primeşti acces la cursul online prin platforma Zenergize, iar acolo vei găsi:

9 episoade educative animate

Alături de Kiko, robotelul prietenos, în videoclipurile animate, copilul tău învață ușor și rapid.


Fișe de activităti

Pentru a pune în practică ceea ce învață, copilul tău primește acces la fișe de activități distractive și interactive

Postere

Cateva postere moderne sunt pregătite pentru a fii imprimate și lipite la voi acasă, astfel încât regulile de folosire a internetului să nu se facă uitate în timp.

Quiz-uri (teste)

Testarea cunoștințelor nu a fost nicicând mai distractivă, copilul tău primește quiz-uri, își verifică singur cunoștințele și acumuleaza puncte.


Ce informații găsești în curs?

Iată care sunt câteva dintre subiectele pe care le abordăm cu copilul tău în curs:

1

Siguranța în mediul online

Siguranţa este cea mai importantă, iar odată cu apariţia şi dezvoltarea internetului şi a tehnologiei, au apărut noi riscuri şi pericole. Pentru că timpurile o cer, trebuie să ne adaptăm şi să fim conştienţi că, aşa cum îi învăţăm pe copiii noştri reguli precum să treacă strada doar pe culoarea verde pentru a rămâne în siguranţă, este necesar să îi învăţăm regulile de folosire în siguranță a internetului.

2

Maniere în social media

Aşa cum avem reguli simple de comportament atunci când suntem în societate, precum a spune "te rog" sau "mulţumesc", la fel există un set de reguli de aplicat pe internet și în socializarea online. Nouă ne place să îi spunem NETicheta.

3

Deconectarea de la internet/dispozitive

A ştii când să laşi dispozitivul de-o parte, să te deconectezi de la internet şi să te conectezi la lumea "reală" a devenit o adevărată provocare în timpurile noastre, aşa că, îi încurajăm de mici pe copiii să se deconecteze de virtual şi să îşi creeze amintiri valoroase în lumea înconjurătoare.

Ce învață copilul în curs?

De la informaţia primită în videoclipuri şi până la fişele de activităţi, tot ceea ce este cuprins în curs este menit să îl ajute pe copilul tău să înţeleagă:

 • Ce înseamnă confidentalitate şi cum să şi-o protejeze
 • De ce și când să ceară ajutorul unui adult
 • Ce este un profil online şi cum şi-l defineşte pe al lui
 • De ce să îşi păstreze viaţa personală privată
 • Care este eticheta pe social media pentru a fii respectat şi a-i respecta pe ceilalţi
 • Pericolele virusării dispozitivelor
 • Să se deconecteze de la internet şi să se conecteze la viaţa reală

Bonus

Primești bonus

Bonus 1
Acces la opțiunea de supraveghere parentală

Zona de supraveghere parentală îți dă șansa să urmăreşti progresul făcut de copilul tău în timp real, să vezi care sunt episoadele sale favorite (iar astfel poţi descoperi noi interese şi pasiuni pe care le-ar putea avea), poţi descărca diploma personalizată a copilului tău atunci când termină cursul şi alte funcţionalităţi pe care te aşteptam să le descoperi chiar tu.

Bonus 2
Colecție de insigne și abțibilduri

La fiecare video urmărit sau quiz realizat el câştiga puncte şi insigne care îi aduc şansa de a-şi crea cea mai frumoasă colecţie de abţibilduri şi insigne. Nu este nimic la întâmplare, insignele sunt menite să îi întărească dezvoltarea emoţională armonioasă, încurajându-l pe copilul tău să fie mai bun, mai iubitor, mai generos.Bonus 3
Diplomă de absolvire a cursului

Fiecare curs pe care copilul tău îl finalizează cu succes este o realizare pentru el și contribuie la dezvoltarea lui. Cu Zenergize portofoliul educaţional al copilului tău este îmbogăţit cu fiecare curs pe care îl realizează, pentru că educaţia alternativă este o educaţie atât de necesară copiilor secolului 21, pentru reuşită şi succes pe termen lung.


Cine es​te Zenergize?

Zenergize este Platforma Educațională pentru copii unde găsești cursuri educative animate unice care îl ajută pe copilul tău să-și dezvolte abilităţi de viață precum: comunicare, încrederea în sine, empatie, autocontrol, perseverența şi multe altele.

Zenergize este o alternativă educativă la trio-ul telefon-tableta-laptop unde copilul tău poate petrece timpul mult dorit în faţa ecranului, în deplină siguranţă, într-un spaţiu educativ.


La Zenergize folosim înţelept ecranele, pentru educaţie și dezvoltare!

Ce spun părinții?

Siguranța copilului tău este cea mai importantă!

Fie că alegi să parcurgi aceste informaţii alături de copilul tău sau preferi să îl laşi să parcurgă singur cursul, am structurat informaţiile necesare pe care orice copil trebuie să le ştie atunci când începe să navigheze singur şi nesupravegheat pe internet. De la informaţia primită în videoclipuri şi până la fişele de activităţi, tot ceea ce este cuprins în curs este menit să îl ajute pe copilul tău să înţeleagă cum să rămână în siguranță pe internet.

Cât costă?

Cursul este disponibil cu abonamentul lunar Zenergize.

ABONAMENT Lunar

acces la întreaga bibliotecă de cursuri și resurse educaționale Zenergize

75 ron

 • acces la curs și la toate materialele acestuia 
 • acces la toate cursurile si materialele din platformă 
 • conținut nou în fiecare lună
 • cont pentru 3 copii
 • acces la zona de supraveghere parentală

Întrebări frecvente

Este potrivit cursul pentru copilul meu?

Dacă a stat sau crezi că va sta în viitorul apropiat cel puţin o dată nesupravegheat pe internet, atunci acest curs este potrivit pentru copilul tău. O mică greşeală poate avea un mare impact, iar pericolele de pe internet sunt dese, deci este important să ştie de la început care sunt ele şi cum să le evite.

Poate copilul meu să urmeze singur acest curs?

Sigur că da! Totodată, recomandăm cu tărie părinților să parcurgă cursurile alături de copii, deoarece acest lucru va facilita implementarea noilor comportamente pozitive pe care le învață.

Cursul poate fi accesat de pe telefon sau tabletă?

Da! Cursul se află pe Platforma Zenergize, iar aceasta este “prietenoasă” cu telefonul și tableta.

Pentru a avea platforma rapid accesibilă direct pe telefon sau tableta, te rugăm să vezi acest scurt video care îți prezintă câțiva pași simpli prin care ai platforma la doar un click distanță: 

https://zenergize.ro/info/adauga-scurtatura/

Termeni și Condiții   |  GDPR   |   Cookies   |