Înapoi la școală în siguranță – 4 sfaturi pentru părinți

Acest nou an şcolar a venit cu provocări noi pentru părinţi, copii şi profesori şi este nevoie ca noi toţi să ne adaptăm la noua normalitate.

Cu siguranţă te-ai întrebat cel puţin o dată, în calitate de părinte, ce poţi face ca să îţi iei toate măsurile de precauţie cu privire la sănătatea copilului tău? Cum îl poţi ţine cât mai departe de riscuri?

Ei bine, înainte de toate este important să fim oneşti, noi cu noi înşine, că odată aduşi împreună un grup de copii şi aşezaţi într-o încăpere, riscurile există. Trebuie să acceptăm acest lucru şi să ne luăm măsurile de protecţie necesare. 

Mai jos ţi-am pregătit o listă cu lucrurile pe care le poţi face pentru a te asigura că diminuezi riscurile la care copilul tău este expus în noul an şcolar, pe timp de pandemie:

               1.Vorbește-i deschis despre măsurile de precauție zilnice de care trebuie să țină cont:

  • Distanțarea socială – spune-i copilului că este important să reducă contactul strâns cu colegii şi că astfel el limitează riscul de a se îmbolnăvi prin picăturile respiratorii infecțioase pe care o persoană cu COVID-19 le eliberează în apropiere în timp ce respiră, vorbește sau tușește. În cursul Curat şi Sănătos, Lia îi explica copilului tău ce este CoVid-19 şi cum “călătoreşte” el de la persoană la persoană, precum şi măsurile pe care copilul să le ia pentru a sta departe de coronavirus. Vezi detalii despre cursul animat pentru copii “Curat şi Sănătos” aici.
  • Purtarea unei măști pe fata – masca ajută la oprirea împrăştierii oricăror picături respiratorii potențial infecțioase care pot fi eliberate în timpul respirației, vorbirii sau tusei, mai ales atunci când distanța socială este redusă sau chiar dacă o persoană încă nu știe că este bolnavă.
  • Spălarea mâinilor – curăță mâinile, limitând riscul de îmbolnăvire prin atingerea unei suprafețe contaminate și apoi răspândirea virusului la ochi, nas sau gură dacă îşi atinge fața. În cursul Curat şi Sănătos copilul tău învaţă cum să se spele corect pe mâini. El învaţă acolo cântecelul “curat şi sănătos” pe care să-l cânte mereu când se spală pe mâini pentru a se asigura că s-a spălat suficient.

 

               2. Aminteşte-i generozitatea

Deşi generozitatea este o valoare pe care cu siguranţă îţi doreşti să o cultivi la copilul tău, aminteşte-i ca în această perioadă să nu împartă mâncare, băuturi, pixuri sau orice altceva cu prietenii lui. Explică-i că este în regulă să fie generos, însă în această perioadă, din păcate, pur și simplu nu este sigur.

 

               3. Ascultă preocupările copilului tău

Ca părinte, joci un rol incredibil de important, nu numai că eşti o sursă de informații de încredere, ci și prieten de nădejde.

Este important ca al tău copil să se simtă confortabil exprimând orice îngrijorare pe care o poate avea în legătură cu întoarcerea la școală în timpul pandemiei, așa că încearcă să fii disponibil și pregătit. 

Fie că este preocupat de faptul că trebuie să poarte o mască toată ziua sau ce s-ar putea întâmpla dacă există un caz confirmat la școală, asigură-te că îl asculți atent pe copilul tău, empatizând des și ajutându-l să facă față sentimentelor sale într-o manieră liniștitoare.

 

               4. Lasă-ți instinctele parentale să te ghideze

Niciun părinte nu a fost pregătit pentru stresul de a-și trimite copilul la școală în timpul unei pandemii, iar într-o perioadă în care aproape orice activitate din afara casei prezintă un risc, să nu-ţi fie teamă să te bazezi pe instinctul părintesc.

Instinctul tău părintesc te va ghida mereu şi tu ştii ce este cel mai bine pentru puiul tău, aşadar fă mereu ceea ce simţi şi ai încredere ce iei mereu decizia corectă pentru copilul tău și familia ta.

 

La Zenergize suntem alături de părinţi şi copii în această nouă normalitate a anului şcolar şi am pregătit cursul animat de igiena personală pentru copii “Curat şi Sănătos” unde ei învaţă:

 

  • Ce este igiena?
  • Ce sunt bacteriile şi viruşii?
  • Cum se răspândesc viruşii?
  • Ce este CoVid-19 şi cum acţionează el?
  • De ce purtăm masca de protecţie?
  • Care sunt simptomele CoVid-19?
  • Şi alte informaţii interesante 

 

Dacă vrei să te alături şi tu comunităţii de părinţi care au deja acces la curs şi la platforma Zenergize, click aici.

Un an şcolar cu sănătate şi plin de reuşite! 🙂

 

Leave a Comment: