Jocul afirmațiilor pozitive

 

Modul în care gândeşte fiinţa umană este, de cele mai multe ori, responsabil de starea de bine fizică şi mentală pe care aceasta o are. Probabil ți s-a întâmplat și ție să te gândeşti la un lucru groaznic care s-ar putea întâmpla şi mai apoi să simţi sentimente de frică, sau să îți imaginezi ceva ce te-ar face fericit și la scurt timp să îți observi zâmbetul pe buze. Ni se întâmplă tuturor, deci şi copiilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este benefic ca prichindeii să fie obişnuiţi de mici să aibă un mod de gândire pozitiv, optimist care să le sprijine evoluția armonioasă.

Astăzi îţi propunem o listă de afirmaţii pozitive pentru tine şi pentru copilul tău, pe care să le utilizaţi în viaţa de zi cu zi pentru a creşte încrederea în sine a copilului şi pentru ca acesta să deprindă obiceiul de a gândi pozitiv despre sine şi despre lumea înconjurătoare.

 1. Sunt liber să fiu eu însumi
 2. Sunt iubit şi ofer iubire celor din jur
 3. Pacea începe cu mine
 4. Sunt înconjurat de oameni care mă iubesc
 5. Sunt curajos
 6. Sunt în siguranţă să îmi exprim sentimentele
 7. Ofer bunătate oriunde merg
 8. Astăzi este o zi minunată
 9. Sunt recunoscător pentru…
 10. Compasiunea este superputerea mea
 11. Sunt important în această lume
 12. Viaţa este plină de momente frumoase
 13. Sunt în siguranţă
 14. Sunt special, deosebit
 15. Ofer ajutor
 16. Sunt sincer
 17. Îmi ascult corpul
 18. Văd frumuseţea în orice
 19. Miracole se întâmplă în fiecare moment
 20. Am încredere în mine
 21. Știu că pot reuși orice îmi propun

 

Pentru a face totul mai distractiv pentru tine și copilul tău, îţi propunem un joc: pentru fiecare afirmaţie în parte să găsiţi împreună o mişcare potrivită (poate fi o mişcare cu mânuțele, una din picioare, orice va trece prin cap 🙂 ), iar astfel este antrenat şi corpul copilului, dar și creativitatea acestuia.

Acesta este un mod simplu şi foarte benefic pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău şi este totodată o modalitate distractivă prin care puteţi petrece timpul împreună 🙂

Distracţie plăcută!

Leave a Comment: