Descoperă

resursele

zenergize

Rețeta

noastră specială

este concepută pentru a le oferi copiilor o experiență captivantă și interactivă pe platforma Zenergize. Copiii sunt atrași într-un univers plin de culoare și creativitate, care îi încurajează să descopere și să învețe într-un mod plăcut.

Prin intermediul lecțiilor animate, aplicării cunoștințelor în fise practice și verificării lor în quizuri interactive, copiii sunt încurajați să devină învățătorii propriilor lor experiențe. Această abordare holistică nu numai că sprijină dezvoltarea abilităților academice, ci și dezvoltarea abilităților de gândire critică, rezolvare de probleme și încredere în sine – toate esențiale pentru succesul lor pe termen lung.

Urmărește

lecții animate educative

Aplică

cunoștințele prin activități

Progresează

și verifică prin quiz-uri

Arii de evoluție

Inteligența emoțională

Inteligența emoțională se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții, precum și emoțiile celorlalți. Include abilități precum empatia, conștientizarea de sine, auto-reglarea și abilitățile sociale.

Dezvoltarea inteligenței emoționale ne permite să ne gestionăm emoțiile în mod eficient și să evităm să fim copleșiți, de exemplu, de un episod de furie. Copiii cu inteligență emoțională mai bine dezvoltată sunt mai capabili să îți păstreze atenția, sunt mai implicați în școală, au relații mai pozitive și sunt mai empatici. Inteligența emoțională îi ajută pe copii să fie mai înțelegători și să comunice eficient cu ceilalții, ceea ce duce la relații mai echilibrate cu colegii, familia și prietenii lor.

Mentalitatea de învingător

O mentalitate de creștere este un sistem de credințe în care o persoană crede că abilitățile și inteligența sa pot fi dezvoltate și îmbunătățite prin consecvență, muncă și perseverență.
A avea o mentalitate de creștere poate duce la îmbunătățirea performanței academice, la creșterea rezilienței, la o motivație mai mare și la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.
Când copiii cred că abilitățile lor pot fi dezvoltate și îmbunătățite, este mai probabil să depună efort și să persevereze chiar dacă întâmpină provocări, mai degrabă decât să renunțe sau să devină descurajați, lucru ce ajută la întărirea încrederii în sine. În general, o mentalitate de creștere îi susține pe copii să-și dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a se dezvolta atât pe plan academic, cât și pe plan personal.

Mindfulness

Mindfulness este practica de a acorda atenție momentului prezent cu curiozitate și fără judecată.
Mindfulness-ul implică să fim prezenți și conștienți de gândurile, emoțiile, senzațiile corporale și
împrejurimile noastre, fără a ne pierde în distrageri sau griji trecute și viitoare.
Practicarea activităților de mindfulness poate ajuta copiii să devină mai conștienți de emoțiile lor, să-și recunoască factorii declanșatori emoțional și să învețe cum să-și gestioneze reacțiile. Acest lucru poate duce la o reglare emoțională îmbunătățită și la mai puține probleme de comportament. Practicile de mindfulness necesită o atenție susținută și pot ajuta copiii să-și dezvolte capacitatea de a se concentra asupra sarcinilor pe care le au de îndeplinit și de a rămâne concentrați pe acestea.

Educație financiară

Educația financiară este procesul prin care copiii învață să-și gestioneze finanțele, să ia decizii în

cunoștință de cauză cu privire la bani și să dezvolte abilități și cunoștințe financiare care pot fi folosite de-a lungul vieții.

Fără o bază solidă în alfabetizarea financiară, copiii ar putea avea mai multe șanse să se îndatoreze atunci când devin adulți, pot ajunge să ia decizii financiare proaste și sa se confrunte cu insecuritatea financiară.
Învățându-i pe copii abilitățile de care au nevoie pentru a-și gestiona finanțele în mod eficient, aceștia pot deveni mai autosuficienți și mai puțin dependenți de alții pentru sprijin financiar.Evoluția are loc prin:

Cursuri online animate

Cursurile animate Zenergize care contribuie la dezvoltarea socio-emoțională a copilului tău, iar tematicile acestora sunt atent alese pentru a ajuta copiii să-și dezvolte abilități de viață care să îi ajute pe termen lung.

Cursurile animate sunt o modalitate interactivă de a învăța, care poate fi mult mai atractivă și distractivă decât metodele tradiționale de predare. Animațiile și efectele vizuale pot ajuta la reținerea informațiilor și la păstrarea interesului copiilor pentru subiectul prezentat.

Câteva dintre tematicile lecților animate din platforma Zenergize sunt:

Fișe de activități

Fișele de activități Zenergize încurajează copiii să gândească critic și să reflecte asupra propriilor experiențe, valori și credințe. Răspunzând la întrebări și completând exerciții, copiii pot obține o înțelegere mai profundă a lor și a lumii din jurul lor.

Pe măsură ce copiii completează fișele, ei pot obține un sentiment de reușită și-și pot construi stima de sine. A-și vedea progresul în timp îi poate ajuta pe copii să se simtă mai încrezători în abilitățile lor.

Fișele sunt concepute pentru a-i învăța pe copii cum să îndeplinească singuri sarcinile de zi cu zi, prin exersarea abilităților precum comunicarea amabilă, ascultarea activă sau rezolvarea conflictelor. Aceste abilități le pot fi de folos în toate domeniile vieții, inclusiv la școală, la locul de muncă când devin adulți și în relațiile personale.

Meditații & relaxări ghidate

Meditațiile ghidate sunt fișiere audio ce pot fi deosebit de benefice pentru copii, deoarece îi pot ajuta să dezvolte abilități precum conștientizarea de sine, reglarea emoțională și empatia. De exemplu, meditațiile ghidate pot ajuta copiii să învețe să-și identifice și să-și regleze emoțiile, să reducă anxietatea și stresul și să le mărească capacitatea de a se concentra.
Cercetările au arătat că meditația poate avea efecte pozitive asupra sănătății fizice a copiilor, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea calității somnului. În general, meditațiile ghidate pot fi un instrument eficient pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilități importante de viață și să le îmbunătățească bunăstarea.

Quiz-uri

Prin intermediul quiz-urilor, copiii sunt încurajați să-și consolideze și să-și aprofundeze cunoștințele acumulate în mod interactiv și distractiv. Astfel, aceștia sunt implicați activ în procesul de învățare, învățând să-și aplice cunoștințele în diverse contexte și să gândească critic pentru a găsi soluții la provocări variate.

Oferind feedback imediat și clar cu privire la răspunsurile lor, quiz-urile îi ajută pe copii să-și înțeleagă erorile și să-și corecteze înțelegerea în timp util. Această abordare sprijină dezvoltarea abilității de autocorectare și stimulează dorința de a învăța din greșeli.

Rulează videoul

Vrei să descoperi dacă e potrivit pentru copilul tău?

Descoperă minunata lume Zenergize a învățări interactive!

Testează gratuit timp de 14 zile și ai acces la resurse prin care copiii tăi pot explora subiecte diverse într-un mod plăcut și captivant, dezvoltându-și abilități esențiale reușitei în secolul 21.